vrijdag 27 november 2009

Hou je kleren eens aan voor de webcam...

Ondertussen ligt de VOV-beurs al weer een weekje achter ons. Dit is the-place-to-be voor alle HR-professionals die bezig zijn met training en opleiding. Voor deze beurs hadden we de handen in elkaar geslagen met Obelisk en Outward Bound om de beursbezoekers iets aan te kunnen bieden. Voor een warme wafel met slagroom en chocolade, een praline en een lekkere kop koffie moesten de bezoekers bij ons zijn.

Daarnaast hadden we natuurlijk ook heel wat boeiende dingen te vertellen. Op de beurs hebben we de CompetenceCAM gelanceerd, ook online tool voor de meting van sociale competenties. U bent van harte uitgenodigd om eens een kijkje te nemen op http://www.adforumtools.be .

Om volledig in de beurssfeer te komen, kan u er best ook een lekker kopje koffie en een wafel met chocolade bijnemen terwijl u de site bekijkt.

woensdag 18 november 2009

Als het dat maar is...




Veel file gehad vandaag. In de auto God en klein Pierke vervloekt. Tot ik op de radio een reportage hoorde van de asielzoekers die met hun kids in het tentenkamp aan Brussel-Noord gaan slapen. Als je zoiets hoort, relativeer je toch wel snel je eigen troubles.







maandag 16 november 2009

kilometerheffing


De Nederlandse regering lanceerde vorige week de plannen om een kilometerheffing in te voeren. Vanuit het oogpunt van de schatkist zal het gaan om een neutrale operatie: sommigen betalen meer, anderen minder. UIt de standaard leren we:


'Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings (CDA) schat dat 59 procent van de automobilisten minder zal betalen dan nu voor het gebruik van zijn auto. Voor een kwart zal er geen verschil zijn. Amper zestien procent zal meer betalen.'


Een eenvoudig rekensommetje leert dat de 16 procent die veel rijdt, ook véél meer moet betalen (ter compensatie van de vermindering die de 59 procent krijgt).


Ik reed het voorbije jaar 60.000 km. Aan 3 cent per kilometer, wordt dat zo'n 1800 euro. Aan 6,7 cent per km wordt dat meer dan 4.000 euro per jaar. En wellicht komt daar nog iets bij omwille van de grootte en het verbruik van mijn wagen.


Nu, er is wel een oplossing, lijkt het: Als je bijvoorbeeld met een Twingo op stap gaat, gaat de kost wellicht een heel stuk dalen. Maar als je 60.000 km met een Twingo doet op een jaar, is hij na een jaar wel klaar om geperst te worden. (Als je ondertussen natuurlijk zelf geen ongeluk hebt op de snelweg met je Twingo, want dan wordt hij geperst met jou erin.) Dus moet je een nieuwe Twingo kopen. Sowieso wordt het dus een dure zaak.


Enfin, ik vertrek terug. Ben onderweg van Antwerpen naar Gent en ik moet daarna nog naar Dordrecht om vanavond terug huiswaarts te keren. Nog even genieten van het rijden zonder kilometerheffing.












vrijdag 6 november 2009

work-private-mix


Silvie heeft net de MBTI ontdekt. Blijkt dat het ideale type dat bij haar profiel past, net het omgekeerde is van mijn profiel... Nu ja, aangezien we vorig weekend onze 10e verjaardag hebben gevierd, moet ik me wellicht niet teveel zorgen maken.
Nu nog Silvie wat gerust stellen :-). Pfff, ik zal nog eens iets vertellen over mijn werk.